Σχετικά

Λίγα λόγια για την Επιχείριση

Το Ξενοδοχείο ATSITSA και το εστιατόριο Ο Αντώνης είναι οικογενειακή επιχείριση και ανήκουν στην οικογένεια Αντώνη και Μαρίας Καλημέρη. Βρίσκονται και τα δύο στην τοποθεσία Ατσίτσα της Σκύρου, πλάι στην θάλασσα μέσα σε ένα γαλήνιο και ευχάριστο περιβάλλον.

Ξενοδοχείο Ατσίτσα και Εστιατόριο ο Αντώνης
Ξενοδοχείο Ατσίτσα και Εστιατόριο ο Αντώνης

Το εστιατόριο από το 1981 αποτελεί πόλο έλξης για την περιοχή προσφέροντας μοναδικές αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις. Είναι γνωστό σε ντόπιους και τουρίστες κυρίως για τα φρέσκα ψάρια και την περίφημη αστακομακαρονάδα του. Την ποιότητα του μενού μαρτυρούν οι σχέσεις ετών που έχουμε δημιουργήσει με τους πελάτες μας και οι οποίες διατηρούνται αναλλοίωτες στο χρόνο .

Το ξενοδοχείο ATSITSA ολοκληρώθηκε το 2000 και είναι μιας πρώτης τάξης επιλογή για όσους αναζητούν ένα κατάλυμα μακριά από τους έντονους ρυθμούς της Χώρας, φιλικό προς την οικογένεια και την τρίτη ηλικία, μέσα στην ηρεμία της καταπράσινης φύσης. Το ξενοδοχείο προσφέρει όλες τις βασικές ανέσεις για να ευχαριστηθείτε την διαμονής σας στο νησί μας. Απέχει μόλις λίγα μέτρα από την παραλία της Ατσίτσας στην οποία μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Λίγα λόγια για την Ατσίτσα

Η Ατσίτσα είναι ένας πανέμορφος παραθαλάσσιος οικισμός, από τους πιο γραφικούς της Σκύρου με τη φύση να οργιάζει και να δημιουργεί υπέροχες εικόνες. Απέχει 18,5 χλμ από τη Χώρα, διάσπαρτη από πεύκα και ελιές που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και οφείλει το όνομα της στο μικρό νησάκι που βρίσκεται κοντά στην παραλία της.

Τα παραδοσιακά χτισμένα σπίτια του χωριού, εναρμονίζονται με το φυσικό τοπίο και δημιουργούν μια πανέμορφη εικόνα που γαληνεύει.

Παραλία Ατσίτσας
Παραλία Ατσίτσας

Ο κόλπος του χωριού χρησίμευε παλιότερα ως λιμάνι του νησιού, εξυπηρετώντας ειδικότερα τα μεταλλεία σιδήρου. Στην παραλία υπάρχουν ακόμα οι πέτρινες κολώνες που χρησίμευαν για τη μεταφορά των βαγονέτων των ορυχείων.

Η Ατσίτσα είναι ένας παράδεισος ηρεμίας και φυσικής ομορφιάς. Η πλούσια βλάστηση φτάνει μέχρι τη θάλασσα δημιουργώντας εικόνες πνιγμένες στο πράσινο και το γαλάζιο. Είναι από τα πιο γραφικά θέρετρα του νησιού και προσφέρει ηρεμία και γαλήνη στους επισκέπτες.

Λίγα λόγια για την Σκύρο

Η Σκύρος ανήκει στις Βόρειες Σποράδες, πρωτεύουσα του νησιού είναι η ΣκύροςΧώρα), που βρίσκεται στην ανατολική ακτή. Στο νησί κατοικούν περίπου 3000 μόνιμοι κάτοικοι. Άξια αναφοράς είναι η γεωμορφολογία του νησιού καθώς το βόρειο μέρος του καλύπτεται από πυκνό πευκοδάσος θυμίζοντας νησί των Σποράδων ενώ στο νότιο μέρος κυριαρχεί το όρος Κόχυλας σε μια περιοχή η οποία είναι χέρσα και βραχώδης θυμίζοντας περισσότερο την νότια Εύβοια και τα νησιά των Κυκλάδων.

Χώρα Σκύρου
Χώρα Σκύρου

Το νησί διακρίνεται για τις πολλές φυσικές του ομορφιές, καθώς και τα παραδοσιακά έθιμά του που προέρχονται ακόμα και από τους αρχαιότατους χρόνους. Ο συνδυασμός αυτός, παράλληλα με την χαμηλή αλλά ποιοτική τουριστική κίνηση, κάνει τη Σκύρο δέκτη επιλεκτικών επισκεπτών, διατηρώντας έτσι το παραδοσιακό χαρακτήρα της.

Το νησί είναι γεμάτο από ωραίους τόπους, όπως ο Γιαλός, το Αχήλι, τα Βράχια και όμορφες αμμουδιές που στολίζουν ολόκληρο το νησί (Νύφη, Τρεις Μπούκες, Φανάρι και Διαπόρι κ.ά.). Στο νησί συναντάμε αρκετούς κι αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους, όπως το Κάστρο που βρίσκεται πάνω από τη Χώρα. Εκεί ήταν η αρχαία ακρόπολη κι η έδρα του πανάρχαιου βασιλιά του νησιού Λυκομήδη η οποία δυστυχώς δεν σώζετε. Στη θέση Σπηλιά Ανδριώτη σκοτώθηκε από το Λυκομήδη ο βασιλιάς της Αθήνας Θησέας.